Stöd & Matchning

Stöd och matchning – Via Arbetsförmedlingen

Stöd och matchning hos INDA
Stöd och matchning är en tjänst som ger dig som arbetssökande möjlighet att få personlig vägledning i hur du kan nå dina mål – oavsett om du vill hitta ett nytt arbete eller om du vill utbilda dig. Vi ger dig en individuellt anpassad plan som innehåller verktyg och upplägg för hur vi tillsammans kan hitta rätt väg för dig. Självklart ser vi till dina personliga styrkor och förutsättningar då vi planerar för din framtid och ger dig stöd på vägen. INDA ger dig support och vägledning då vi matchar din erfarenhet, kunskap och kompetens med arbetsgivares önskemål och behov eller rekommenderar utbildning som kan passa din utveckling.

Hur går det till?
Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt till Stöd och matchning, tjänsten riktar sig till dig som varit arbetssökande under en längre period. Om du har rätt till Stöd och matchning har du själv rätt att välja vem som ska anlitas för tjänsten, om du väljer INDA kontaktar vi dig för ett första möte där vi tillsammans kartlägger och planerar hur din handlingsplan ska se ut. Därefter påbörjas arbetet framåt. Under processen träffas vi kontinuerligt för att stämma av och justera planen utifrån framsteg och förändringar.

Vad krävs av mig?
Du måste vara inskriven hos Arbetsförmedlingen som arbetssökande. Arbetsförmedlingen avgör om du har rätt till tjänsten, därefter kan du själv välja vilken aktör som ska användas för Stöd och matchning.

Vad händer sen?
INDA erbjuder Stöd och matchning med målet att du ska utvecklas. Vi anpassar din plan utifrån dina förutsättningar och ger dig nya möjligheter till utveckling. Vår främsta uppgift är att ge dig det stöd du behöver på vägen.

Varför ska jag välja INDA?
Vår långa erfarenhet och kunskap på området gör att vi kan ge dig en effektiv och individuellt anpassad plan för att hitta rätt väg vidare. Vi har lång erfarenhet av att matcha arbetssökande mot arbetsmarknadens behov av olika typer av kompetens och vi ger dig dessutom tillgång till ett stabilt nätverk med många större arbetsgivare, organisationer och utbildningsaktörer, vilket gör att vi enkelt kan hitta arbete, praktik eller utbildning som passar just dig.

INDA är leverantör till Arbetsförmedlingen i insatsen Stöd och matchning i Ludvika, Södertälje, Nora, Hällefors Örebro och Kumla.

Språk
Vi erbjuder tjänsten på följande språk:

Svenska
Engelska
Arabiska
Tigrinska
Somaliska
Polska